Pressvisning som slutade med skottlossning

Vi skulle precis lämna pressrummet i kongresshuset när en polis, lite skärrat, bad oss gå tillbaka. Det hade skjutits utanför Capitol Hill fick vi höra. Ögonen vidgades på flera av de politiska reportrarna som var där för att jobba, vi nordiska journalister (som är på kurs och egentligen bara var där på studiebesök) ringde hem till redaktionerna, hetsigt viskande att det varit skottlossning.

De små telefonbåsen från 1800-talet, som i vart fall jag såg som en relik från svunnen omobiltelefontid, började plötsligt fyllas av reportrar som rapporterade stämning och så mycket som då fanns att veta om händelsen.

Det var frustrerande att mitt uppe i allt inte kunna ta sig ut, bara stå och titta på tv, försöka få polisen eller pressguiden att berätta vad som hänt och leta bildvinklar genom rutor där det visserligen sprang poliser med dragna vapen men det inte riktigt gick att spegla dramat som pågick.

Men det blev några inhopp i Primetime på Expressen.se under kvällen (och ett litet snack med en svensk utbytesstudent som jag ramlade över av en slump). Ett i TV4 och så en turbosnabb intervju med DT där jag jobbat tidigare.

Exakt hur allt gått till får en utredning klargöra. Men en kvinna är död även om ettåringen i bilen klarade sig oskadd, uppgav polisen på en presskonferens vid klockan 18 (lokal tid i Washington). Två poliser skadades men vid 22-tiden på torsdagskvällen (lokal tid) kunde åtminstone en av dem lämna sjukhuset enligt CNN.

Washington Post, Guardian och CNN om händelsen.
Filmen som visar biljakten.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Pressvisning som slutade med skottlossning

  1. Ping: Året 2013 i listform | evalisawallin

  2. Ping: Slutet och början på något nytt | evalisawallin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s