Har du bestämt dej?

Med en dryg månad kvar till årets första val (av totalt fyra) verkar de rätt oundvikligt att ducka frågan om politik i näst intill alla sociala sammanhang. Det nästan mest intressanta tycker jag är hur människor bestämmer sej för att rösta. Särskilt om de inte befinner sej mitt i nyhetsflödet som jag som journalist gör utan tar del av helt andra källor när de bestämmer sej.

På halvtidseventet av #blogg100 (kallat #öl50 i Stockholm) kom ämnet upp. Att avslöja partitillhörigheten är fortfarande känsligt. Bara en person som var med i diskussionen nämnde specifika partier som fanns med i åtanke.
Vi kunde i alla fall enas kring att det saknas en riktigt bra, skarp och rolig politisk blogg som inte är partivinklad åt ena eller andra hållet. Antingen blir det alltför partipolitiskt färgat eller så blir det alltför korrekt och tillrättalagt.

Så länge lyssnar jag på Tankesmedjan i P3. Och fnissar åt det som en bekant (numera med eget twitterkonto) sa häromkvällen.

________________________________________________________________

För övrigt så har frågan kring partisympatier bland journalister seglat upp, en debattartikel som bemöts på ett rätt vettigt sätt av SVT:s Mats Knutson.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s